Teken hier de petitie van het internationaal vakverbond (ITUC) tegen kernwapens

13 oktober 2012 admin Algemeen

Deze petitie wordt in mei 2010 afgegeven aan de heer Ban Ki-moon, Algemeen Secretaris van de Verenigde Naties, ter gelegenheid van de herzieningsconferentie van het Non-Proliferatie Verdrag in New-York.


 

Vakbonden van over de hele wereld wensen dat deze herzieningsconferentie ondubbelzinnig kiest voor de afschaffing van nucleaire wapens op een zo kort mogelijke tijd.

We eisen:

– dat er dringend actie ondernomen wordt om de verspreiding van nucleaire wapens een halt toe te roepen en de wereld vrij te maken van nucleaire wapens. Wij steunen de campagne van de Burgemeesters voor de Vrede (Mayors for Peace) die ijvert voor de volledige afschaffing van kernwapens tegen 2020.

– dat de internationale verdragen omtrent de verspreiding van nucleaire wapens, het verbod op het testen van nucleaire wapens en het stoppen van de productie van splijtstoffen bruikbaar voor kernwapens, door alle landen getekend en uitgevoerd worden.

– een grote vermindering van de militaire uitgaven en willen dat het vrijgemaakte geld gebruikt wordt voor sociale en economische ontwikkelingen en het bestrijden van armoede. De productie en het onderhoud van nucleaire wapens en de militaire uitgaven in het algemeen, kosten immers elk jaar meer dan 1000 miljard dollar.

– dat deze transformatie van militaire naar vreedzame doeleinden verloopt op een manier die het levensonderhoud verzekert van degenen die erdoor zouden worden aangetast.

TEKEN HIER DE PETITIE:

http://petitions.ituc-csi.org/nee-tegen-kernwapens.html?lang=nl

(Dit is de ingekorte petitietekst, de volledige petitietekst vindt u op dezelfde link)

petitie

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/