Kernwapens

27 oktober 2012 admin Kernwapens

Wat zijn kernwapens en waarom zou je anti kernwapens moeten zijn? Er zijn verschillende redenen om tegen kernwapens te zijn.


 

Wat zijn kernwapens?

Kernwapen is een ander woord voor een atoombom. Bij een kernwapen komt er veel kernenergie vrij wanneer deze ontploft. Eén kernwapen bevat zoveel energie, dat het een hele stad zou kunnen vernietigen. Dit is in 1945 in Hiroshima wel gebleken. De eerste explosie van een atoombom vond hier plaats en de hele stad was verwoest. Er zijn twee verschillende soorten atoombommen: kernsplijtingbom en een kernfusiebom. Beide soorten zijn erg krachtig.

Landen met atoombommen

De volgende landen hebben sowieso atoombommen:

  • Rusland
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
  • Engeland
  • China

Andere landen, zoals Irak overwegen kernwapens.

Waarom kernwapens?

Veel landen zien kernwapens als een manier om zichzelf te beschermen. Ze willen voorbereid zijn op oorlogen en voorkomen dat het land wordt aangevallen. Ook zien landen de kernwapens vaak als een soort bron van macht. Heb je kernwapens, dan tel je mee.

Waarom anti kernwapens?

Er zijn veel redenen te noemen om anti kernwapens te zijn. Sowieso zijn atoombommen erg gevaarlijk. Zoals eerder gezegd kan een gehele stad worden vernietigd met één bom. Je moet er niet aan denken als er per ongeluk een kernwapen ter ontploffing komt. En wat te bedenken van al die onschuldige mensen die zullen sterven wanneer een land besluit een kernwapen in te zetten? Niet alleen de vijand zal hiervan het slachtoffer zijn. Veel mensen moeten alles achterlaten, als ze al op tijd zijn om hun woning te verlaten.


 

Milieu en atoombommen

Wanneer een atoombom ontploft, komen er veel radioactieve stoffen vrij. Het duurt langer dan 270.000 jaar voordat deze stoffen worden afgebroken.  Ook zijn deze radioactieve stoffen niet goed voor de gezondheid van de mens. Mensen die in aanraking komen met de straling van kernwapens hebben sowieso een verhoogd risico op leukemie en schildklierkanker. Ook andere soorten kanker kunnen ontstaan door de straling van atoombommen.

Misvorming

In Hiroshima worden er nog steeds, jaren nadat de atoombom in de stad is ontploft, kinderen geboren die misvormd zijn. Kinderen worden geboren zonder armen of benen, of hebben problemen met de darmen. Ook komen miskramen en voortijdige bevallingen geregeld voor.

atoombomkernfusiekernwapens

Comments are currently closed.


Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/